ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ВОДА І ЦИВІЛІЗАЦІЯ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИНА ТА ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

15 вересня 2020 року на факультеті Технології вина та туристичного бізнесу, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв ОНАХТ, була прочитана онлайн лекція за темою: «Вода і цивілізація», професором кафедри біоінженерії і води Т.В. Стрікаленко.

Лекція, яку прочитала проф. Стрікаленко Т.В., була цікавою та захоплюючою. Вона змогла розказати історію цивілізації через відношення людини до води. Розвиток людства починався з поклоніння богам води та морів і закінчуючи сучасним станом дефіциту води на території цілих країн та континентів.

На лекції були присутні 31 людина: студенти другого курсу різних спеціальностей (ТЗХ та ТВКП), викладачі кафедри біоінженерії і води та інші.

Тема лекції була цікава завдяки нетрадиційній подачі через міфи, легенди, як древньогрецького, так і українського фольклору. Презентація була насичена ілюстративним матеріалом: від статистичних даних до картинок сучасного забруднення водних джерел.

30 хвилин лекції пролетіли непомітно, а після неї залишилось відчуття особистої відповідальності за стан навколишнього середовища. І чітко сформувався зв’язок стану світового океану і майбутнього цивілізації.

Присутні, з вдячністю, аплодували лектору!

Відповідальна за Інститут культури та мистецтв   на факультеті ТВтаТБ,  доц. Н.В. Доценко