ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ НА ТЕМУ: «НАВІЩО НАМ ДЕНЬ ЄВРОПИ?» НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ

ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

5 червня 2020 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій, в рамках роботи Інституту культури і мистецтв, була проведена онлайн лекція до святкування Дня Європи в Україні  «Навіщо нам День Європи?» зав. кафедри іноземних мов, канд. філол. наук Зінченко О.С.

Україна – єдина держава в світі, яка, не будучи членом Європейського союзу, з року в рік святкує кожної третьої суботи травня єднання з європейськими країнами на державному рівні. Історія виникнення цього свята та причини святкування його в нашій країні стали темою цієї лекції-диспуту.  

Присутнім цікаво було дізнатись про існування двох Днів Европи в еропейських країнах, про  те, що лежить в основі заснування самого свята: про Декларацію Шумана, заснування Європейського союзу, про складові європейських цінностей та основні механізми захисту прав і свобод людини, тощо.

Закінчилась онлайн лекція активним обговоренням питань щодо особливостей святкування Дня Європи в Україні, а також, як сприймають це свято особисто учасники зустрічі. 

На лекції були присутні викладачі та студенти факультетів ІТХ і РГБ (гр. ГРС-103, ГРС-302, ТХ-108 із кураторами), ТтаТХПіПБ  (гр. ТР-30) в кількості – 25 чоловік.

Лисюк В.М., відповідальна за роботу Інституту культури і мистецтв ОНАХТ на факультеті ІТХ і РГБ