ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ДИСТАНЦІЙНА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА «8 червня – 100 РОКІВ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ Івана Микитовича Кожедуба (1920), льотчика-винищувача, аса другої світової війн» НА факультеті комп’ютерних систем та автоматизації

В ОНАХТ, згідно Постанови Верховної Ради України від 14.01.2020 №455-1X “Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2020 році”, 27 травня була проведена дистанційна кураторська година «100 років з дня народження Івана Микитовича Кожедуба (1920), льотчика-винищувача, аса другої світової війн».

На кураторській годині представлені найбільш цікаві події з життя льотчика – Івана Кожедуба, українця, тричі героя радянського союзу.

Старшим куратором факультету був представлений ряд короткометражних фільмів, які розкривають основні етапи життя легендарного льотчика-винищувача та його подвиги за роки Великої Вітчизняної Війни. Студенти дізналися багато цікавих подій та моментів пов’язаних з Іваном Кожедубом та з різними бойовими діями – це протистояння радянської авіації літакам  Люфтваффе, зустріч льотчиків антигітлерівської коаліції з німецькими асами як на східному так і на західному фронті, воєнні дії радянських льотчиків-винищувачі в корейській війні та багато чого іншого.

На дистанційній кураторській годині, яка проводилась як ZOOM – конференція були присутні 78 студентів та викладачів – кураторів різних груп. ZOOM – конференцію проводив старший куратор факультету комп’ютерних систем та автоматизації Гурський О.О.

Старший куратор факультету КС та А Гурський О.О.