ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛІТЕРАТУРНА  ВІТАЛЬНя НА ТЕМУ «ЖІНОЧА ПОЕЗІЯ В УКРАЇНСЬКІЙ КУЛЬТУРІ» (ДО 140 – РІЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ ТА 90 – РІЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ  ЛІНИ КОСТЕНКО)

28 травня 2020 року  на факультеті економіки, бізнесу і контролю Одеської національної академії харчових технологій,   проведено в  дистанційному режимі  засідання Літературної  Вітальні на тему «Жіноча поезія в українській культурі (до 140 – річчя з дня народження Лесі Українки та 90 – річчя з дня народження  Ліни Костенко)»                                                                                               

У заході взяли участь викладачі та студенти академії – 54 учасники. Сьогодні жінки активно входять у суспільне життя, світ поступово стає біархальним, тож і українки заявляють про себе достатньо гучно. Їм уже не треба долати такого опору чоловіків, як у давніші часи.   Хоча практика культури чи не в усіх сферах життя сьогодні давно вже не така, як у часи Марусі Чурай, та й у часи Лесі Українки, але вимоги до культурних героїнь не дуже різняться від тих, що були в ті далекі цнотливі часи. Яскравим  підтвердженням цього є такий культурний феномен, як Ліна Костенко. Ця науковиця й поетеса і письменниця, авторка багатьох творів,  є героїнею нового типу, інтелектуальною і культурною особистістю. Ці дві жінки збагатили українську культури прекрасною поезією.

Модератори: кафедра українознавства та лінгводидактики