ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ДО ДНЯ ЄВРОПИ ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ФРАНЦУЗЬКА УКРАЇНА (ІСТОРИЧНІ ТА ЛІТЕРАТУРНІ ЗВЯЗКИ)» НА ФАКУЛЬТЕТІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ХАРЧУВАННЯ І РЕСТОРАННО-ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

26 травня 2020 року на факультеті Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій, в рамках роботи Інституту культури і мистецтв, була проведена лекція до Дня Європи на тему: «Французька Україна (історичні та літературні зв’язки)», зав. кафедри іноземних мов, канд. філол. наук, доц. Зінченко О.С.

Надзвичайно цікавою та пізнавальною видалась лекція, що проводилась в рамках святкування Дня Європи й була присвячена книзі «Опис України», яку написав 400 років тому  французький військовий інженер і картограф  Гійом Левассер де Боплан.  Цей твір є єдиним у своєму роді «літописом» з-під пера іноземця, котрий був сучасником козаків, мав змогу безпосередньо оцінити їхню діяльність та життя і подати неоціненно важливі відомості про минуле України. Завдяки перекладам книги на українську мову, молодь, вивчаючи свою історію заново, має можливість звертатися до першоджерел, як-от до праці великого француза Гійома де Боплана.

Проведений захід мав загальнофакультетський характер, його відвідали 86 чоловік, серед яких були викладачі та студенти факультетів ІТХ і РГБ (гр. ГРС -103, 104, 201, 202, 204, 301, 302; ТЛ-106, 206с, 309; ТХ- 107,108, 307 із кураторами груп), ММіЛ (гр. ЕМ-381, 382, 391 із кураторами), НГтаЕ (гр. ТЗС-47), а також члени Ради з гуманітарної освіти та виховання ОНАХТ.

Лисюк В.М., відповідальна за роботу Інституту культури і мистецтв ОНАХТ на факультеті ІТХ і РГБ