ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ГАСТРОТУРИЗМ: ЧЕРЕЗ ЇЖУ ДО КУЛЬТУРИ»

27 травня 2020 року на факультеті технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу Одеської національної академії харчових технологій, в рамках роботи Інституту культури і мистецтв, була проведена онлайн лекція к.т.н., доцентом кафедри готельно-ресторанного бізнесу Харенко Д.О. на тему «ГАСТРОТУРИЗМ Через їжу до культури».

Тема лекції присвячена дослідженню гастрономічної культури як соціального феномену. В ході лекції Дмитро Олександрович розповів, що гастрономічне (гастрономія, гастрономічна культура, практики харчування) є інформативним концептом, що надає можливість виокремлювати специфіку організації різних вимірів соціуму. Відмічено, що українська гастрономічна культура має власні, унікальні ознаки (розмаїття пісних страв, неповторні гастрономічні символи нації, самобутні кулінарні норми, гастрономічні традиції), які виокремлюють її з-поміж інших аналогів та здатні позитивно впливати на формування національної ідентичності.

На лекції були присутні близько 60 студентів факультетів: технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу; інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу; технології вина та туристичного бізнесу; менеджменту, маркетингу і логістики та викладачі ОНАХТ, які активно приймали участь та задавали питання.

Смокова Т.М., відповідальний по Інституту культури та  мистецтв факультету ТТХПіПБ ОНАХТ