ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ПРО ЩО ГОВОРЯТЬ СЕКРЕТНІ СИМВОЛИ УКРАЇНСЬКИХ ВИШИВАНОК» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТОВАРОЗНАВСТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ПРОДОВОЛЬЧОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

21 травня 2020 року на факультеті Технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу Одеської національної академії харчових технологій, в рамках роботи Інституту культури і мистецтв, була проведена онлайн – лекція Гураль Л.С., викладача кафедри харчової хімії та експертизи на тему: «Про що говорять секретні символи українських вишиванок».

В ході лекції Гураль Л.С. розповіла, що українська вишита сорочка здавна в Україні служила і прикрасою, і оберегом, що ці сакральні коди переносили ніжні жіночі руки на біле полотно.

З давніх віків, з роду в рід і до сьогодні. Так була відтворена і збережена священна сила роду, енергії природи і божественне начало. Тому так шанують українці вишиванку, одягають її, пишаються нею у всі часи.

Учасники лекції познайомилися з тим, що сорочка – це, не лише частина нашого гардеробу, а певна закодована сукупність сорока божественних енергій, що творять довершену та гармонійну долю людини. Готова сорочка стає наче живою істотою, яка творить довкола себе особливий енергетичний контур, особливу ауру, що має гармонізуватися із тілом людини.

Слухачами були студенти факультету технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу та викладачі ОНАХТ. Кількість присутніх на заході –  45 учасників.

Смокова Т.М., відповідальний по Інституту культури та мистецтв факультету ТТХПіПБ ОНАХТ