ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ДИСТАНЦІЙНА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА «19 БЕРЕЗНЯ – 90 РОКІВ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛІНИ КОСТЕНКО (1930), ПИСЬМЕННИЦІ, ГРОМАДСЬКОЇ ДІЯЧКИ» НА ФАКУЛЬТЕТАХ ТЕХНОЛОГІЇ ЗЕРНА І ЗЕРНОВОГО БІЗНЕСУ ТА НАФТИ, ГАЗУ ТА ЕКОЛОГІЇ

В ОНАХТ згідно Постанови Верховної Ради України від 14.01.2020 №455-1X “Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2020 році” була проведена дистанційна кураторська година «19 березня – 90 років з дня народження Ліни Костенко (1930), письменниці, громадської діячки».

Представлені найбільш цікаві події з життя та творчості української письменниці-шістдесятниці, поетеси, громадського діяча Ліни Костенко. На вірші Ліни Костенко створено 35 пісень, її роман у віршах «Маруся Чурай» був удостоєний державної премії імені Т.Г. Шевченка. Ліна Костенко – лауреат Шевченківської премії, премії Антоновичів, премії Петрарки, почесний професор Києво-Могилянської академії, почесний доктор Львівського та Чернівецького університетів. У дистанційній кураторській годині задіяні вірші Ліни Костенко у виконанні Богдана Ступки та студентки факультета Нафти, газу та екології  Зюзько Вікторії, а також матеріали, де її друзі – Іван Малкович (видавець) та Ольга Богомолець (лікар) розповідають про яскраву, талановиту, незломну жінку – гордість української нації  – Ліну Костенко.

Старший куратор факультету НГта Е Кузнецова І.О.,

Куратор групи МТЕ-11 факультету ТЗіЗБ Савченко Т.В.