ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЄДИНІ  КУРАТОРСЬКІ ГОДИНИ НА ТЕМИ: «ДЕНЬ СОБОРНОСТІ І  СВОБОДИ УКРАЇНИ» ТА «ПАМЯТІ НЕБЕСНОЇ СОТНІ» НА ФАКУЛЬТЕТІ  КІПтаК

В ОНАХТ протягом першого тижня другого семестру на факультеті КІП та К були проведені Єдині кураторські години, присвячені «Дню соборності України» та «Пам`яті небесної сотні». Куратори груп розповіли студентам історію виникнення цих подій.    

День соборності України:  Вперше День соборності України відсвяткували у 1939 році в Хусті. Тоді це місто було столицею Карпатської України – чехословацької автономії. А офіційно святкувати День соборності в Україні почали лише у 1999 році після указу президента Леоніда Кучми. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежністьУНР.

11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день – «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого. Це зроблено на підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і  свободи людини, європейське майбутнє України.

Слушна Н.В. 511 гр, Жуковецька С.Л. 512 гр.

Снігур Т.С. 321,322 гр.

Нєнов О.В. 521 гр.

Болтач С.В. 331 гр.

Владімірова В.Б. 333 гр., Шишко О.Г. 531 гр., Жирнова Т.М. 533гр.

Старший куратор факультету  КІП та К   Захлевська Т.В.