ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЄДИНА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА ЗА НАСТУПНИМИ ТЕМАМИ: «ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ», «ДЕНЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ», «БУЛІНГ» ТА «КОРОНАВІРУС» НА ФАКУЛЬТЕТІ ТтаТХПіПБ

В період з 2.03 по 11.03.2020 року  на факультеті технології і товарознавства харчових продуктів та продовольчого бізнесу, Одеської національної академії харчових технологій  були проведені єдині кураторські години на тему: «День соборності України», «День пам’яті » та  «Булінг»

День собо́рності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки  й  Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.  Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…»  згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Пам’ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. 

Булінг – це відносно новий термін для пересічного громадянина, зміст якого кожен із нас не просто знає, а в більшості випадків стикався з цим явищем у дитинстві. Булінг – це агресивна поведінка щодо окремої особи або групи, з метою приниження, домінування, фізичного чи психологічного самоствердження.

Булінг може проявлятись у вигляді психологічного тиску (образи, приниження, погрози, ігнорування тощо) та фізичних знущань (удари, поштовхи, принизливий фізичний контакт, побиття та інше). Не рідко фізичний і психологічний тиск об’єднуються.

Від булінгу страждають і агресори, і жертви. Всі вони переживають емоційні проблеми, не вміють будувати стосунки з людьми, мають проблеми психо-емоційного розвитку. Вони потребуватимуть підтримки дорослих, які б допомогли їм розвинути здорові відношення з людьми не лише у школі, але й протягом усього їх подальшого життя.

  Також була проведена бесіда зі студентами про коронавірус, та інструктаж з питань корупції.

1 курс

2 курс

3 курс

ТМ-11, Ст.куратор  Маковська Т.І.

ТМ-21, куратор Скріпниченко Д.М.

ТМ-30, куратор  Манолі Т.А.

ТМ-12,  куратор Агунова Л.В

ТМ-22,  куратор Кішеня А.В.

ТМ-31,  куратор Шлапак Г.В.

ТМ-15, куратор Антіпіна О.О

ТМ-25, куратор Малинка О.В.

ТМ-33, куратор Кліментьева І.О.

ТТП -14,  куратор Гарбажій К.С.

ТТП -24, куратор Дроздов А.І.

ТМ-35, куратор Гураль Л.С.

ФПБ -16,  куратор Криницька О.В.

ФПБ -26, куратор Павленко Г.М.

ТТП -34, ТТПс-35, куратор Луцькова В.А.

Старший  куратор факультету ТтаТХПіПБ                                          Вікуль С.І.