В Одеській національній академії харчових технологій на факультеті технології вина та туристичного бізнесу протягом 18 листопада – 6 грудня 2019 року кураторами груп була проведена єдина кураторська година на тему: «21 листопада – День гідності та свободи».
Куратори зі студентами обговорювали те, що 21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Цей день є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005 – 2011 роках. Метою запровадження пам’ятної дати стало донесення до майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Традиційно цього дня люди поминають загиблих під час Революції Переваги, приносять квіти і лампадки до пам’ятних місць, організовують виставки та акції.
Обраний українським народом шлях хоч і важкий, але незворотний – події, які почалися біля монументу Незалежності ввечері 21 листопада 2013 року, тривають і досі. Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків!