ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЄДИНІ КУРАТОРСЬКІ ГОДИНИ
НА ТЕМИ: «ДЕНЬ ПАМЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ» ТА «ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ»
НА ФАКУЛЬТЕТІ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ ТЕХНІКИ ТА ІНЖЕНЕРНОЇ МЕХАНІКИ
ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

19 листопада 2019 р. о 14:30 в ауд. Д-400 на Канатній, 112, були проведені кураторські години на теми «День пам’яті жертв голодомору» та «День гідності та свободи» у групі ГМ-10. Кураторську годину проводила куратор групи – доц. кафедри ФіМ Ліщенко Н.В.

Під час проведення кураторської години розглянуто історію виникнення цих дат, хронометраж подій. Куратор присвятив більшу увагу події, яку студенти групи застали, вже будучи свідомими дорослими особистостями, а саме період від 31 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року, від скасування підписання угоди між Україною та Європейським Союзом до втечі президента Януковича В.Ф.

Дата 21.11.2013 – є офіційним початком Євромайдану.

В цей період були смерті, збройні конфлікти, жорстке протистояння. І все це досі не закінчилося….

20 листопада 2019 р. об 11:00 в ауд. 131 на Канатній, 112, були проведені кураторські години на теми «День пам’яті жертв голодомору» та «День гідності та свободи» у групі ГМ-30. Кураторську годину проводила куратор групи – ас. кафедри ПОтаЕМ Левтринська Ю.О.

Під час проведення кураторської години були розглянуті основні моменти та події, що відбувалися в Україні у 1932-33 рр., під час Оранжевої революції 2004-05 р. та революції гідності у 2013-14 рр. Студенти підготовили маленькі доповіді, як вони відносяться до змін у країні, що відбулися в результаті цих революцій, висловлювали своє ставлення до революцій. Були проведені обмін думками та обговорення причин революцій та того, що відбувалося у країні під час цих революцій.

Крім того, куратор групи розповіла студентам про жахливі події, що відбувалися на території України у 1932-33 рр. – про голодомор. Дуже багато людей загинуло, що фактично можна прирівняти до геноциду українського народу. Студенти групи разом з куратором вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

26 листопада 2019 р. о 14:30 в ауд. 022 на Дворянській, 1/3 були проведені кураторські години на теми «День пам’яті жертв голодомору» та «День гідності та свободи» у групах ЕН-130 та ЕН-131. Кураторські години проводили куратори груп – доц. кафедри КПА Подмазко І.О. та доц. кафедри КТ Соколовська-Єфименко В.В.

Під час проведення кураторських годин студенти заслухали інформацію про пам’ятний період в історії України, який відзначається з 1998р. згідно з указом тодішнього президента України Л.Д. Кучми і присвячений голодомору на території України в 1932-33 рр. Студенти разом з кураторами вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Також студенти були ознайомлені з річницею Дня гідності та свободи, який присвячений двом епохальним в історії країни моментам – Помаранчевій революції у 2004-05 р. та Євромайдану у 2013р., що змінили історію України. Студенти висловили свої думки щодо подій, що відбувались на території країни у 2013-14 рр.. В результаті обміну думками куратори та студенти дійшли до висновку, що “все, що відбувається, до кращого” і треба вірити в краще, у тому числе – у світле майбутнє України та кожного її громадянина.

Подмазко І.О.
доц., старший куратор факультету НТтаІМ ОНАХТ