ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

СТУДЕНТИ ФАКУЛЬТЕТУ ТтаТХПіПБ ВІДВІДАЛИ ОДЕСЬКИЙ МУЗЕЙ ЗАХІДНОГО І СХІДНОГО МИСТЕЦТВА

 12.11.2019  куратор Малинка О.В. зі студентами кураторської групи ТМ-25 відвідали Одеський музей західного і східного мистецтва.

Музей засновано на базі приватних колекцій, зібраних місцевим Комітетом охорони пам’ятників мистецтва і старовини, а також надходжень з міського музею витончених мистецтв і кабінету історії мистецтв Новоросійського університету..

Музей розмістили в палаці Абаза, побудованому у 1856-1858 роках архітектором Людвигом Оттоном в стилі еклектики: риси барочної вдачі співіснують з елементами стилів ампір і рококо. Парадні сходи у вестибюлі, висічені з каррарського мармуру, зведені без балок-косоур, що несуть, і разом з майданчиками утворює ефектну висячу споруду. Інтер’єри палацу Абази відрізняються багатим ліпним декором, різьбленням, фурнітурою з бронзи.

Особливий інтерес у студентів викликав відділ картин західноєвропейських майстрів 16-20 століть, що містить картини наступних митців: Франс Галс і Хендрік Моммерс, Голландія.

Також  студенти групи на чолі з куратором відвідали виставку китайського живопису, яка була присвячена 70 –річчю Китайської народної республіки. Виставка організована посольством Китая в Україні.

Куратор гр.ТМ-25 Малинка О.В.
Ст. куратор   ТтаТХПіПБ Вікуль С.І.