ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЄДИНА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА ПРИСВЯЧЕНА ДНЮ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ТА УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА
НА
ФАКУЛЬТЕТІ ММІЛ

Протягом жовтня місяця кураторами факультету менеджменту, маркетингу і логістики проводилися кураторські години присвячені Дню захисника України та українського козацтва, де студенти дізналися, що день 14 жовтня поєднує в собі відразу три величні свята це День захисника України, День Українського козацтва  та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Українське козацтво має довгу уславлену історію. Перші офіційні згадки про козаків можна знайти ще у 1492 році. Саме тоді запорожці нанесли нищівну поразку турецькій воєнно-морській галері і визволили з полону своїх побратимів. Ось з цієї розповіді і починаються літописи про мужні подвиги і легендарні походи козаків.

Відомо, що свято Покрови було на Січі найвеличнішим. Козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею і захисницею, і вірили в її силу. Саме 14 жовтня (за старим календарем 1 жовтня) відбувалась Велика Рада, чи як її ще називали Козацька Рада. В цей день обирали отамана і вирішували, як жити наступний рік.

З часом свято отримало ще одну назву – Козацька Покрова. А в Україні з 1999 року 14 жовтня офіційно відзначають День козацтва.

Починаючи з 2014 року, 14 жовтня набуло ще одного значення – українці святкують День захисника Вітчизни. Експерти з Українського інституту національної пам’яті прийшли до висновку, що це найкращий день для того, щоб вшановувати наших мужніх захисників.

Куратор групи ЕМ-382 Бахчиванжи Л.А.

Куратор груп ЕМ-372.373 Мужайло В.Д

Куратор групи ЕМ-181 Лозовська Г.М.

Куратор групи ЕМ-281,251Мільчева ВВ

Куратор групи ЕМ-271,272 Відоменко І.О.

Куратор групи ЕМ-291 Статєва М.С.

Куратор групи ЕМ-361 Брюшкова Н.О.

Куратор групи ЕМ-273 Черкаський А.В.

Куратор групи ЕМ-182 Значек Р.Р.

Куратор групи ЕМ-191 Соколюк К.Ю.

Куратор групи ЕМ-151 Ковалів І.О.

Ст. куратор фак. ММіЛ Євтушок О.В.

Старший куратор факультету ММіЛ Євтушок О.В.