ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЄДИНА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА

НА ТЕМУ: «75-РІЧЧЯ З ДНЯ ГЕРОЇЧНОЇ ОБОРОНИ ОДЕСИ»

НА ФАКУЛЬТЕТІ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОЇ ТЕХНІКИ ТА

ІНЖЕНЕРНОЇ МЕХАНІКИ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ

АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

 

В період з 15 по 17 жовтня 2019 року на факультеті Низькотемпературної техніки та інженерної механіки Одеської національної академії харчових технологій були проведені єдина кураторська година на тему: «75-річчя з дня героїчної оборони Одеси».

Кураторську годину проводила куратор групи  ГМ-10 – д.т.н, доц. кафедри ФіМ Ліщенко Наталя Володимирівна.

Під час проведення кураторської години були розглянуті основні моменти в історії 73-ї денної оборони Одеси, часові інтервали війни, чисельність армій з обох сторін, кількість загиблих, напрямки просування ворогу, а також надано інформацію щодо героїчного подвигу одеситів, які надавали усю необхідну дорогу для перемоги.

«Увесь світ стежив за мужньою боротьбою захисників Одеси. Вони пішли з міста, не заплямувавши своєї честі, зберігши свою боєздатність, готові до нових боїв з фашистськими ордами. І на якому би фронті не боролися захисники Одеси — усюди будуть вони бути прикладом доблесті, мужності, геройства» [https://ru.wikipedia.org/wiki/Одесская_борона_(1941)]


17 жовтня 2019 р  «75-річчя з дня героїчної оборони Одеси» у групах ЕН-121, ЕН-130 та ЕН-131. доц. кафедри КПА Подмазко І.О. та доц. кафедри КТ Соколовська-Єфименко В.В.

Студенти дізнались подробиці з одного боку, трагічної, а з іншого героїчної сторінки в історії Одеси оборони Одеси протягом 73 днів від фашистських і нацистських окупантів. А деякі зі студентів-одеситів, проявивши неабияку обізнаність в цьому питанні, поділилися розповідями про ції події своїх бабусь та дідусів, які відчули всі тяготи, страждання, але зуміли побороти все і вийшли у цій битві переможцями разом зі всіма іншими одеситами. 10 квітня в історії Одеси – визначний день. Його не можна забувати. І кожен з нас повинен бути безмежно вдячний всім тим людям, які приклали зусилля по визволенню території міста та й усієї країни від німецько-фашистських окупантів!

 

Подмазко І.О., доц., старший куратор факультету НТтаІМ ОНАХТ