ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

лекція «пожежна безпека» для студентів 1-го і  2-го курсів ФАКУЛЬТЕТу Технології вина та Туристичного Бізнесу

В Одеській національній академії харчових технологій 3 жовтня студенти 1-го і 2-го курсів факультету технології вина та туристичного бізнесу прослухали лекцію начальника відділу технічного нагляду та пожежної безпеки Титаренко І.В. на тему «Пожежна безпека».

Він розповів, що пожежна безпека в академії і в гуртожитках багато в чому залежить від відповідальності співробітників і студентів. Дотримання приписів і заборон в багатьох випадках дозволяє уникнути неприємних ситуацій, викликаних пожежею. Тому всі приміщення в гуртожитках повинні підтримуватися в чистоті і порядку. Не повинні бути включені обігрівачі, розетки і проводка повинні перебувати в справному стані. Крім цього, кожен мешканець гуртожитку і співробітники повинні знати, як діяти в разі виникнення пожежі. Студенти зобов’язані знати місця розташування первинних засобів пожежогасіння та правила користування ними, план і способи евакуації на випадок виникнення пожежі, затверджений керівником установи. При виникненні загоряння або при запаху диму негайно повідомити про це викладачеві або працівникові установи. Поінформованість людей часто дозволяє уникнути неприємних і навіть трагічних наслідків.

Також був показаний відеоролік, в якому наглядно продемонстровано, як за 5-6 хвилин з маленького осередку займання може розвинутися пожежа.

Лекція пройшла пізнавально, студенти задавали питання і отримали кваліфіковані відповіді.

 

 

 старший куратор факультета ТВтаТБ      Берегова О.М.