ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ:

«МІКРОБІОМ ШКІРИ. ВИКОРИСТАННЯ ПРОБІОТИКІВ У ВИРОБНИЦТВІ КОСМЕТИКИ» НА ФАКУЛЬТЕТІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ТОВАРОЗНАВСТВА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ І ПРОДОВОЛЬЧОГО БІЗНЕСУ ОДЕСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

 


1 жовтня 2019 року в рамках роботи Інституту культури та мистецтв ОНАХТ була прочитана лекція професором, завідувачем кафедри технології молочних, олійно-жирових продуктів і косметики Ткаченко Н.А. на тему «Мікробіом шкіри. Використання пробіотиків у виробництві косметики».

Слухачами лекції були: доц. Шарахматова Т.Є, доц. Кручек О.А., доц. Дец Н.О., доц. Севастьянова О.В., доц. Ізбаш Є.О., доц. Чабанова О.Б., доц. Котляр Є.О., ст. викл. Маковська Т.В., ст. викл. Кліментьєва І.О., ст. викл. Ланденко Л.О. та студенти  груп ТМ-43, ТМ-12, ТМ-67, ТМз-54.

 

Лектором були висвітлені питання, що стосуються сучасних досліджень    мікробіому шкіри. Наведено класифікацію мікроорганізмів, які колонізують шкіру, види мікроорганізмів у мікробіомі шкіри, їх значення для захисної функції шкіри, вплив різних факторів на стан мікробіому шкіри людини. Наведено визначення та класифікацію пробіотиків, їх значення у функціонуванні кишечника та шкіри людини, перспективи використання пробіотиків у косметиці. Надано рекомендації щодо виробництва косметики з пробіотиками у промислових та домашніх умовах.

Студенти та викладачі приймали активну участь у лекції, задавали питання, на які отримували розгорнуті відповіді та в гарному настрої покинули аудиторію.

 

Смокова Т.М.,

відповідальний по Інституту культури та мистецтв факультету ТТХПіПБ