ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ВІДКРИТА КУРАТОРСЬКА ГОДИНА НА ТЕМУ: «130 РОКІВ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ІГОРЯ ІВАНОВИЧА СІКОРСЬКОГО (1889-1972), ВИДАТНОГО АВІАКОНСТРУКТОРА УКРАЇНСЬКОГО ПОХОДЖЕННЯ» НА ФАКУЛЬТЕТІ  комп’ютерних систем та автоматизації

 

26 вересня 2019 року  на факультеті Комп’ютерних систем та автоматизації Одеської національної академії харчових технологій  проведено  відкриту  кураторську  годину, на тему: «130 років з дня народження Ігоря Івановича Сікорського (1894-1956) видатного авіаконструктора українського походження. У заході прийняли участь студенти 1-их та 2-их курсів академічних груп факультету.


Старшим куратором факультету був представлений ряд короткометражних фільмів, які розкривають основні досягнення Ігоря Івановича Сікорського як творця авіатехніки – перших у світі чотиримоторного літака «Руський витязь» (1913 рік), важкого чотиримоторного бомбардувальника і пасажирського літака «Ілля Муромець» (1914), трансатлантичного гідроплана (1934), серійного гелікоптера одногвинтової схеми (1942).


Також були відображені, на відповідній кураторській годині, основні етапи життя легендарного авіаконструктора  – етнічне походження, освіта, початок творчості, еміграція і робота в США.

Кураторську годину підготували старший куратор факультету Комп’ютерних систем та автоматизації Гурський О.О. та заступник декана Дубна С.М.