ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ЗВІТ ФАКУЛЬТЕТУ ТтаТХПіПБ

З ЄДИНОЇ КУРАТОРСЬКОЇ ГОДИНИ,

ЯКА ВІДБУЛАСЬ ЗА НАСТУПНИМИ ТЕМАМИ:

«28 РІЧЧЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ»

 «225-Й ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ОДЕСИ» «ДЕНЬ ЗНАНЬ»

 

В період з 4 по 17 вересня 2019 року  на факультеті технології і товарознавства харчових продуктів та продовольчого бізнесу, Одеської національної академії харчових технологій  були проведені єдині кураторські години на тему: «28-річчя Незалежності України» та «Одеса. 225-й день народження міста», «День знань».

 

До Дня Незалежності України

Під час проведення кураторської години куратори розповіли про історичні події, у результаті яких виникла незалежна Україна та основні етапи розвитку Країни за 28 років. Відбулося обговорення із студентами історичних подій від моменту отримання незалежності 24.08.1991 р. до сьогодення.

 

«225-й день народження міста Одеси»,

Під час проведення кураторської години куратори розповіли про історичні події, у результаті яких Одеса залишалася центром військового, учбового, судового округів та ряду інших крайових установ. На території сучасного міста людина жила з найдавніших часів. У період бронзи (2 тисячоліття до н. е.) тут проживали племена ямної та катакомбної культур. Про це свідчить розкопаний на Червоній Слобідці величезний курган. У VII столітті до н. е. на узбережжі Чорного моря виникли давньогрецькі поселення. Бухта, що була на відстані приблизно одноденного плавання між двома великими містами — Ольвією (на правому березі Дніпро-Бузького лиману) і Тірою (на території сучасного Білгорода-Дністровського), використовувалась мореплавцями для стоянки кораблів. На території теперішнього Приморського бульвару, Театральної площі і приміського курорту Лузанівки, а також на Жеваховій горі виявлено сліди грецьких поселень (V—III століття до н. е.), де жили рибалки, хлібороби та торговельно-ремісничий люд.

«День знань»

Під час проведення кураторської години куратори 1-го курсу розповіли про святкування цього дня в різних країнах світу. В більшості країн світу цього досягають іншими методами і святкових лінійок з шикуванням та квітами там нема – ця традиція залишилася хіба що в пострадянських країнах. Та й навчання не всюди починається із 1 вересня, як у нас.

В Польщі, у День знань урочистостей немає, а подарунок роблять символічний. Квіти викладачам несуть на День учителя – 14 жовтня та на випускний. В Австрії святкові концерти влаштовують старшокурсники і адміністрація. У Німеччині немає певної дати для Дня знань. Навчання починається наприкінці серпня – початку вересня. У Словаччині збираються на день пізніше, другого вересня, тому що перше вересня є національним святом – Днем Конституції.

Отже, з гарним настроєм і позитивним зарядом енергії, яких повинно вистачити на весь навчальний рік, студенти вирушили у новий етап свого життєвого шляху, залишаючи по заду хвилюючі моменти випускних екзаменів, зовнішнього незалежного оцінювання та вступу до Академії!

На першій зустрічі зі студентами 1-го курсу були розглянути такі питання: розклад занять, графік проведення кураторських годин, перелік і склад заліків та іспитів на 1 семестр навчального року.

 

1 курс

2 курс

3 курс

                             

ТМ-11,

 Ст.куратор  ВікульС.І.

ТМ-21,

куратор Скріпниченко Д.М.

ТМ-30,

куратор  Манолі Т.А.

ТМ-12, 

куратор Агунова Л.В.

ТМ-12, 

куратор Кішеня А.В.

ТМ-31,

 куратор Шлапак Г.В.

ТМ-15,

куратор Антіпіна О.О.

ТМ-25,

куратор Малинка О.В.

ТМ-33,

куратор Кліментьева І.О.

ТТП -14,

 куратор Гарбажій К.С.

ТТП –24,

куратор Дроздов А.І.

ТМ-35,

Куратор Гураль Л.С.

 

 

 

ФПБ -16,

 куратор Руммо В.В.

ФПБ –26,

 куратор Павленко Г.М.

ТТП -34, ТТПс-35,

куратор Луцькова В.А.

 

Старший  куратор факультету ТтаТХПіПБ                                          Вікуль С.І.