ОДЕСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Студентське життя

ВІДКРИТА  КУРАТОРСЬКА ГОДИНА

НА ТЕМУ «125 років З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ

ОЛЕКСАНДРА ДОВЖЕНКА (1894-1956), ПИСЬМЕННИКА, КІНОРЕЖИСЕРА, ХУДОЖНИКА» НА ФАКУЛЬТЕТІ  

ЕКОНОМІКИ,  БІЗНЕСУ І КОНТРОЛЮ ОНАХТ.

 

17 вересня 2019 року  на факультеті Економіки, бізнесу і контролю Одеської національної академії харчових технологій  проведено  відкриту  кураторську  годину,присвячена темі «125 років з дня народження Олександра Довженка(1894-1956), письменника, кінорежисера,  художника», яка була проведена в Одеській кіностудії. У заході прийняли участь усі академічні групи факультету.

Студенти уважно слухали факти життя Олександра  Довженко. Зацікавила студентів молода, талановита екскурсовод Логвинова Валерія.  Вона зазначила, що кінематографіст та письменник Олександр Довженко (1894-1956) відомий фільмами Звенигора (1927), Арсенал (1929), Земля (1930), а також нереалізованими сценаріями, які перетворилися на повноцінні літературні твори – Україна в огні (1943) і Зачарована Десна (1965).

Творчу кар’єру Олександр Петрович починав як художник, зокрема, художник-карикатурист. Ще з Берліна він надсилав свої малюнки в гумористично-сатиричний журнал  у США Молот. Потім, після повернення в Харків, у 1923-1926-у роках масово малював політичні карикатури для місцевої преси. Вони були пропагандистсько-тенденційними і “спливли” вже після смерті режисера. Також він створив чимало шаржів на своїх сучасників.

Безліч сценаріїв Олександра Петровича так і лишилися нереалізованими. На фото павільйон , де працював О. Довженко та всі запрошені відкритої кураторської години.

Студенти, куратори  ведуть дискусію чи саме тут О. Довженко  відкрив у собі кінорежисера?

 

Наш шановний гість- куратор Голодонюк О. М.

 

Заст. декана ФЕБіК Маркова Т. Д. знімає наше кіно.

 

Замріяні студентки….

 

 Куратори відповідають на питання студентів

 

Куратори Ощепков О.П. та Головаченко Л.М. , зам. декана Маркова Т. Д., куратор Голодонюк О. М. відпочивають на Зареченській вулиці….

Уважно слухаємо про О.Довженка…..

Кімната королеви…

Дуже вдячні всім присутнім! До нових зустрічей!

 

Старший куратор факультету ФЕБіК Гриньків О. В.