ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Студентське життя

ЗАЙМАЙТЕСЬ РАЗОМ З НАМИ

В університеті панує дух здорового способу життя, одним з пріоритетних чинників якого є фізична культура. Фізкультура в ОНТУ – це можливість для кожного студента, викладача та співробітника бути активним, красивим та здоровим, це ефективна система роботи спортивно-оздоровчого напряму, яка включає загальноакадемічні спортивно-оздоровчі заходи: туристичні переходи, «Фестиваль культури, спорту і мистецтва», «Кросфіт», «Кубок першокурсника з футзалу», футбольний марафон «Від світанку до заходу», «Фестиваль ранкової зарядки» та ін. Вже більш 75-и років проводиться студентська спартакіада між збірними командами факультетів, яка відбувається впродовж всього навчального року і включає змагання з 10 видів спорту (мікрофут, чоловічий і жіночий волейбол, плавання, чоловічий і жіночий футбол, кульова стрільба, стрітбол, легка атлетика, настільний теніс).   Кожен має можливість взяти участь в спортивних змаганнях на першість курсу, факультету, університету.

Естафета «907метрів» серед збірних команд факультетів, яка присвячена Дню визволення Одеси від німецько - фашистських загарбників

Низку заходів до річниці визволення Одеси від німецько – фашистських загарбників (10 квітня) завжди відкриває легкоатлетична естафета «907 метрів» в якій беруть участь збірні команди всіх факультетів університету.      

«Кубок першокурсника з футзалу»

Традиційний футбольний турнір «Кубок першокурсника з футзалу» проводиться в жовтні в спортивному комплексі ОНТУ. У турнірі приймають участь студенти – першокурсники всіх факультетів академії.     

«Фестиваль культури, спорту та мистецтва»

       До спортивної програми  Фестивалю, присвяченому  Дню перемоги над нацизмом у Другій  світовій війні, входять спортивні змагання між збірними командами інститутів  академії,  такі, як перетягування канату, збірка розбирання зброї, воєнізована естафета. Номери художньої самодіяльності чергуються з  показовими виступами  кращих спортсменів, в тому числі показовими виступами курсантів Військової   академії.

Відкриття Фестивалю культури, спорту та мистецтва»
Спортивна естафета «Перетягування канату»
«Воєнізована естафета»
«Воєнізована естафета»

«Скельний зльот»

     До Дня народження Академії для першокурсників проводиться агітаційно-туристичний скельний зльот. Мета зльоту – залучення студентів до здорового способу життя, занять спортом та отримання практичного досвіду з активного туризму.

«Легкоатлетичний пробіг по трасі здоров'я до дня Європи в Україні»

 У травні проводиться заїзд на велосипедах, легкоатлетичний пробіг і туристичний перехід по Трасі здоров’я протяжністю 2,5 км. У традиційному заході приймають участь студенти, куратори груп, старші куратори, заступники деканів на чолі з проректором з науково-педагогічної та виховної роботи, соціальних питань, оздоровлення і спорту.

Футбольний марафон «Від світанку до заходу»

    Особливою популярністю користується футбольний марафон «Від світанку до заходу», який проводиться з 2009 року, а з 2013 має статус всеукраїнського.  Марафон триває більш 12 годин, рахунок в такому тривалому матчі перевалює за 100.  Щороку на змаганнях встановлюються рекорди  (по кількості забитих м’ячів, кількості учасників марафону). У 2013 році був побитий рекорд України по тривалості марафону – 13 годин 13 хвилин (з 7:00 до 20:13). На VI  футбольному марафоні був встановлений рекорд України – «Найтриваліший безперервний футбольний матч». Рекорд внесений до Національного Реєстру Рекордів України.

Традиційний туристичний перехід

Традиційні туристичні переходи уздовж берега моря проводяться з 80-х років минулого сторіччя. Студенти разом з кураторами, заступниками деканів, деканами проходять пішки уздовж берега моря по Трасі здоров’я до пляжу «Чкаловський», де приймають участь у спортивних змаганнях.

       2019 рік став рекордним не тільки для кафедри фізичної культури та спорту, а й для всієї академії. З ініціативи проректора з науково-педагогічної та виховної роботи, соціальних питань, оздоровлення та спорту Кананихіної О.М. організовано та встановлено на традиційному туристичному переході два Рекорди України «Найбільший ланцюг із людей в тільниках» і другий — «Жива абревіатура на піску – ОНАХТ», які внесено до Реєстру Рекордів України. У встановленні рекорду прийняли участь 1015 студентів та викладачів.

«Добовий заплив»

        «Добовий заплив», в якому беруть участь студенти і викладачі,  був вперше проведений в Україні саме  в басейні ОНАХТ у 2007 році.

     Головний результат це – гарний настрій, здоровий дух у всіх учасників, а також грандіозна сумарна дистанція всіх команд, що беруть участь у запливі.

«Кубок Ректора» з боксу

   «Кубок Ректора» з боксу розігрується в академії з 2012 року. У відкритому турнірі суперниками збірної команди ОНАХТ виступають  спортсмени випускних класів загальноосвітніх шкіл Одеської області.

«Фестиваль ранкової зарядки»

     З метою підвищення рівня рухової активності, як одного із чинників здоров’я, залучення до занять оздоровчою фізкультурою та з нагоди Всесвітнього дня здоров’я в Одеській національній академії харчових технологій на початку квітня проводиться «Фестиваль ранкової зарядки».

«Кросфіт»

   Кросфіт не є спеціалізованою фітнес-програмою, до нього входять елементи високоінтенсивного інтервального тренування, важкої атлетики, пліометрики, пауерліфтингу, гімнастики, гирьового спорту, зарядки, стронґмену та інші вправи. Кросфіт приваблює як чоловіків, так і жінок: нещодавній статистичний аналіз показав, що серед учасників кросфіту чоловіки та жінки складають майже однаково по 50 %.

Туристичний клуб «САЛО»

     З 2009 року працює туристичний клуб «САЛО». Самі Активні Люди Одеси щорік беруть участь в походах, зимових лижних зборах, щотижневих пробіжках, «Матчах дружби» з футболу, міжнародному марафоні до дня звільнення Одеси від фашистських загарбників «100 км по Поясу Слави», футбольному марафоні «Від світанку до заходу», туристичному зльоті «Турмайовка в Чорноморці», чемпіонаті Клубу по боулінгу, російському лото, дартсу, лазертагу, настільному тенісу …

Контакти

Профспілковий комітет студентів

кабінет А-233 (головний корпус, вул. Канатна, 112)

Голова – Скрипніченко Дмитро Михайлович

Студентська рада університету

(головний корпус, вул. Канатна, 112)

Голова – Новикова Валентина

Студентська спілка

Делі Ігор Іванович

тел. 712-40-23 (міський)
тел. 10-23 (внутрішній)
E-mail: student.profkom.onaft@gmail.com

тел. 712-40-23 (міський)
тел. 10-23 (внутрішній)